Nieuws/Entertainment
2139879201
Entertainment

’Prins Philip stierf heel vredig’

Prins Philip in 2017.

Prins Philip in 2017.

Prins Philip is vrijdag ’heel vredig gestorven’. Dat vertelde zijn schoondochter Sophie, de echtgenote van prins Edward, zondag na afloop van de herdenkingsdienst in de koninklijke kapel van Allerheiligen.

Prins Philip in 2017.

Prins Philip in 2017.

„Het was goed zo. Het ging heel rustig. Het was alsof iemand hem bij de hand nam en wegging”, zo sprak de gravin van Wessex tegen Britse media over de laatste momenten van Philip. „Het was heel, heel vredig en dat is alles wat je wilt.”

Sophie sprak zaterdag ook al kort met de media. Met tranen in de ogen vertelde ze na haar bezoek aan koningin Elizabeth dat haar schoonmoeder goed omgaat met het overlijden van haar man. „De koningin doet het geweldig”, zei ze.

Ook prins Edward en prins Andrew, die net als Sophie bij de herdenkingsdienst waren, spraken zondag met de media over hun vader. Edward noemde de dood van Philip een ’vreselijke shock en heel, heel verdrietig’. Andrew liet weten dat de koninklijke familie zich gesteund voelt door alle reacties van het volk. „We voelen allemaal een groot verlies, maar tegelijkertijd zijn alle eerbetonen prachtig.”