Nieuws/Entertainment
2140631946
Entertainment

Een jaar na het fatale ongeluk

Vanessa Bryant herdenkt Kobe en dochter Gianna

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.

Vanessa Bryant, de weduwe van basketballer Kobe Bryant, heeft dinsdag stilgestaan bij de dood van haar man en 13-jarige dochter Gianna. Het is precies een jaar geleden dat de twee omkwamen door een helikopterongeluk.

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.

Vanessa en Kobe tijdens een gala in 2019.

Vanessa deelde dinsdag een brief die was geschreven door Aubrey Callaghan, een vriendin van Gianna. Die zegt in de brief ’constant te bidden’ voor Vanessa en ’niet te kunnen bevatten’ wat zij doormaakt.

„Gianna’s glimlach en houding stimuleren mij om me beter te laten voelen”, schrijft Callaghan. „Je hebt dit waarschijnlijk al gehoord, maar als ik ooit moeder word hoop ik dat mijn dochter net zo wordt als die van jou”, richt de tiener zich tot Vanessa. Aubrey herinnert zich Gianna vooral als ’vriendelijk, zorgzaam en eindeloos beleefd’.

Kobe Bryant en zijn dochter stortten vorig jaar op 26 januari neer in Californië. Ook zeven andere inzittenden van de heli kwamen om het leven. Bryant, die 41 jaar oud werd, wordt gezien als een van de beste basketballers ooit en is een legende bij de LA Lakers. Hij liet nog drie dochters na.