Nieuws/Entertainment
2141506
Entertainment

Marco Verhoef luistert naar vrouw bij beklimmen Alpe d’Huez

Marco Verhoef

Marco Verhoef

Weerman Marco Verhoef is ’compleet gesloopt en supertrots’ na het beklimmen van de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor kankerbestrijding.

Marco Verhoef

Marco Verhoef

Verhoef trotseerde de berg op de fiets, onder anderen met cabaretier Guido Weijers en musicalacteur René van Kooten. „Missie volbracht”, twittert Verhoef. „Alpe d’Huez drie keer beklommen, drie keer een berg van de buitencategorie.” Marco Verhoef vertrok in de vroege ochtend in de regen, maar bij de finish scheen de zon weer. Hij bedankt zijn volgers via sociale media voor alle steun.

Op de website van Alpe d’HuZes staat dat Verhoef met zijn drie beklimmingen 6.892 euro bij elkaar heeft gefietst. Zijn doel was 2500 euro. In zijn toelichting schrijft hij: „In 2016 heb ik Alpe d’HuZes eenmaal gelopen met collega en vriendin Joanke. Ik heb toen gezegd ’als ik nog een keer mee doe, dan loop ik minimaal twee keer, of ik ga fietsen’. Mijn vrouw heeft de knoop doorgehakt, ’dan moet je gaan fietsen’. En ik luister heel goed.”

De weerman van het NOS Journaal heeft de beroemde berg drie keer beklommen tijdens het evenement Alpe d’HuZes. In totaal doen er dit jaar 4543 deelnemers mee, waaronder 3.005 fietsers en 1.538 hardlopers en wandelaars. Het evenement vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Rond 20.00 uur, als de laatste deelnemers over de finish zijn gegaan, wordt het voorlopige eindbedrag van actie bekendgemaakt.