Nieuws/Entertainment
2143162
Entertainment

Lavinia en Freek verzorgen vluchtelingenavond

Harpiste Lavinia Meijer en cabaretier Freek de Jonge initiëren een speciale avond in Paradiso op 20 juni ter gelegenheid van Wereld Vluchtelingendag. Tijdens de benefiet voor War Child treden onder meer Giovanca, Paul de Munnik, Carel Kraayenhof, Connie Palmen, Michiel Borstlap, Vera Mann en Hadewych Minis op, maakte Meijer donderdag bekend.

De opbrengsten van de avond komen ten goede aan de projecten van War Child in de landen waarin het werkt. Alle artiesten zetten zich belangeloos in deze avond. De kaartverkoop voor de benefiet is van start gegaan.

„We kunnen samen echt iets doen om vluchtelingen - en in het bijzonder kinderen - te helpen”, stelt de wereldberoemde harpiste. „Samen met alle artiesten en het publiek wil ik op deze bijzondere avond War Child steunen. Zodat nog meer oorlogskinderen hun traumatische ervaringen kunnen verwerken en weer positief naar de toekomst kijken.”

Meijer reisde vorige zomer naar Lesbos en maakte daar muziek met vluchtelingenkinderen. Dit inspireerde haar mede om de benefiet te organiseren.