Nieuws/Entertainment
2143576
Entertainment

Vier avonden Groots met Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis begint vrijdagavond in Eindhoven aan de dertiende editie van zijn concertreeks Groots met een zachte G. Dit jaar geeft de zanger vier stadionconcerten in het Philips Stadion.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis noemt de concerten steevast het hoogtepunt van het jaar. „Er is niets mooier dan het begin van de zomer te vieren met duizenden blije gezichten. We dragen de geuzennaam zomercarnaval met veel trots.”

Rapper Diggy Dex verzorgt het voorprogramma. Welke gastartiesten tijdens de shows langskomen blijft tot het laatste moment geheim. Meeuwis heeft nu al de volgende editie van Groots aangekondigd. In 2019 zijn de concerten op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

Vorig jaar was een terreurdreiging rond het stadion en arresteerde de politie een filmende Amsterdammer. Op verzoek van de politie speelde Meeuwis op de vrijdagavond langer door en werd het vuurwerk aan het einde van de show geannuleerd. De autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen daarna uitgebreid met de concertorganisatie geëvalueerd en volgens de zanger aangescherpt waar nodig.