Nieuws/Entertainment
2144571
Entertainment

Amal prijst George in emotionele speech

George Clooney heeft donderdag tijdens een speciaal gala van het American Film Institute zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen. De hele ceremonie stond in het teken van het leven en de carrière van de acteur en regisseur.

George’ vrouw Amal was een van de sprekers tijdens het gala. In haar emotionele toespraak vertelde ze onder meer over zijn vrijgevigheid, moralen en zijn voorliefde voor grappen maken. De 40-jarige mensenrechtenadvocaat beschreef hem als „de grote liefde waarvan ik altijd had gehoopt dat hij bestond.” Het was de eerste keer dat Amal in het openbaar over George sprak. In de zaal zaten vele grote Hollywood-sterren als Bill Murray, Jennifer Aniston, Cate Blanchett en Jimmy Kimmel.

Vorig jaar werd al bekend dat George dit jaar zou worden geëerd met een oeuvreprijs. Het American Film Institute typeerde hem als „misschien wel de belangrijkste man van Amerika.” „George is een filmicoon die de glamour van ons vak combineert met een geweldige passie voor de cinema. We zijn er dan ook trots op dat we hem mogen eren.”

Eerdere winnaars van de Lifetime Achievement Award zijn iconen als Kirk Douglas, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Robert De Niro en Meryl Streep.