Entertainment/Film
2145900523
Film

Geen plannen voor derde Top Gun-film

Top Gun: Maverick, het langverwachte vervolg op Top Gun uit 1986, was dit weekend wereldwijd de best bezochte bioscoopfilm en bracht maar liefst 248 miljoen dollar op. Hoewel de film dus immens populair is de kassa zo hard rinkelt dat hij overloopt, willen de makers nog niet denken aan een eventueel derde deel in de reeks.

Jerry Bruckheimer zegt dat er geen directe plannen zijn om een derde Top Gun-film te maken. De 78-jarige filmproducent laat weten eerst met volle teugen te willen genieten van de reacties op Top Gun: Maverick voordat hij na gaat denken over de toekomst.

Fans moesten maar liefst 36 jaar wachten op het vervolg op Top Gun uit 1986. Al die jaren waren en geen concrete plannen, maar dat veranderde toen regisseur Joseph Kosinki tijdens de opnames van Mission: Impossible in Parijs met Tom Cruise afsprak. Hoewel de acteur eerst nog zijn twijfels had bij het script, wist Joseph hem uiteindelijk te overtuigen. „Toms ogen lichtte op, haalde de grote baas van Paramount erbij en dat bracht het balletje aan het rollen.”

Record

Cruise heeft met zijn langverwachte vervolg op Top Gun uit 1986 wereldwijd een grote hit te pakken. De actiefilm, waarin hij voor de tweede keer het personage Pete ’Maverick’ Mitchell vertolkt, bracht afgelopen weekend wereldwijd 248 miljoen dollar op. Hiermee is het volgens Amerikaanse media de beste opening voor Cruise in zijn hele carrière.

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige week de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ’Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop