Nieuws/Entertainment
214693285
Entertainment

Gene Simmons en Gibson gaan (bas)gitaren ontwerpen

Kiss-bassist Gene Simmons heeft de handen ineengeslagen met gitaarmaker Gibson om een nieuwe collectie elektrische- en basgitaren op de markt te brengen. Dat maakte de rocker bekend op Instagram.

Het merk heet G2 (G in het kwadraat), naar de namen Gene en Gibson. De bassist zegt in een verklaring blij te zijn met de samenwerking met het bedrijf. „Deze (bas)gitaren worden allemaal handgemaakt en maken een buitengewoon goed geluid”, zegt de 71-jarige rocker. „Het ontwerp is zo mooi dat het simpelweg kunstwerken zijn.”

Ook bij Gibson zijn ze blij met het nieuwe partnerschap. „Gene is niet alleen een van de meest gevierde muzikanten en rocksterren uit de geschiedenis, maar ook een ondernemer, producer, acteur en creatief persoon”, zegt Cesar Gueikian van het bedrijf. „Zijn brein staat altijd aan en dat vind ik zo mooi aan hem.”

Later dit jaar wordt de G2 Thunderbird Bass, de eerste nieuwe basgitaar van de collectie, uitgebracht. Met deze bas speelde Gene samen met de mannen van Kiss al tijdens het concert op oudjaarsavond in Dubai vorig jaar.