Nieuws/Entertainment
2146980
Entertainment

Humberto Tan staat versteld van wassen beeld

In een week vol verrassingen keek Humberto Tan vrijdagmiddag opnieuw vreemd op. In Madame Tussauds in Amsterdam stond de presentator oog in oog met zijn wassen evenbeeld. „Het is echt een heel mooi beeld geworden”, zei Humberto voor de camera van het ANP.

„Het is heel raar om naast je evenbeeld te zitten. Wanneer zie je dit nou, zo’n beeld? Ja, je ziet je spiegelbeeld, maar dat is vlak. Hier kan je omheen lopen en je kan het aanraken.” Humberto vond het ook bijzonder om zijn zijkant en achterkant te zien. De presentator, die vrijdag voor het laatst RTL Late Night aan elkaar praat, zag meteen dat zijn wassen beeld goed was. „Ik zie de breedte van mijn rug en weet dat het exact de goede afmetingen zijn; het is mijn pak. Al die dingen, dat maakt het wel bijzonder.”

Madame Tussauds is niet bepaald onbekend terrein voor Humberto. „Ik heb hier vroeger zelf gewerkt. Ik verkocht aan het einde van de rit foto’s. En nu sta ik er ineens zelf, dat is gaaf om te ervaren.”

Aan het beeld van Humberto is ongeveer een jaar gewerkt. „Je moet een paar keer stilzitten”, legde Humberto uit. „Je wordt heel veel gefotografeerd en wordt langs alle kanten gemeten.” Ook moest de presentator voor zijn wassen beeld naar Londen. „Daar werd weer gemeten en gekeken naar mijn ogen, mijn haarkleur - niet zoveel bij mij maar goed - en mijn postuur. En uiteindelijk is dit het resultaat, ik ben er heel blij mee.”