Nieuws/Entertainment
2147813
Entertainment

Elton wil hulp techwereld in strijd tegen hiv

Elton John roept social mediabedrijven als Facebook op om zich in te zetten voor de strijd tegen hiv en aids. Hij deed dat tijdens de jaarlijkse prinses Diana lezing over hiv, waarvoor de zanger dit jaar was gevraagd, meldt Reuters.

„In één klap kunnen we twee miljard mensen bereiken via Facebook. Stel je voor dat deze macht zich richt op mededogen en liefde geïnjecteerd met echte menselijkheid”, zei John, die zich via zijn Elton John AIDS Foundation (EJAF) al jaren inzet voor de strijd tegen hiv en aids.

Volgens de 71-jarige zanger kunnen de grote techbedrijven bij uitstek zich inzetten voor het bespreekbaar maken van de ziekte en het stigma rond hiv en aids de wereld uit helpen. „We hebben het medicijn en de kennis en zelfs een groot deel van de middelen die nodig zijn om deze ziekte te beëindigen. Wat wij nog missen is het globale hart om dit te doen.”

Stigma

„De genieën die deze tech-industrie hebben gecreëerd, mogen zich niet verschuilen achter hun anonimiteit. Zij moeten hun macht gebruiken om mede vorm te geven aan een nieuwe digitale wereld die meer menselijkheid voorstaat. Het is ongelooflijk als ze kunnen beginnen met zoiets vreselijks en dodelijks als het stigma rond aids.”

Elton John was een persoonlijke vriend van prinses Diana, die zich het lot van aidspatiënten bijzonder aantrok. Hij zong op de begrafenis van de prinses en trad vorige maand ook op tijdens het bruilofsfeest van Diana’s zoon prins Harry en Meghan Markle.