Nieuws/Entertainment
2152634
Entertainment

Potter en The Band’s Visit winnen Tony’s

Zanger Bruce Springsteen (l) en zijn vrouw Patti Scialfa (r).

Zanger Bruce Springsteen (l) en zijn vrouw Patti Scialfa (r).

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child en de musical The Band’s Visit zijn de grote winnaars bij de uitreiking van de Tony Awards. Harry Potter verzilverde zes van de tien nominaties bij de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen, waaronder de beeldjes voor beste toneelstuk en beste regie. The Band’s Visit viel in New York tien keer in de prijzen, onder meer voor beste musical.

Zanger Bruce Springsteen (l) en zijn vrouw Patti Scialfa (r).

Zanger Bruce Springsteen (l) en zijn vrouw Patti Scialfa (r).

De voorstelling over Harry Potter is het veelgeprezen vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn. The Band’s Visit is gebaseerd op een Israëlische film uit 2007. Het verhaal draait om een kleine Egyptische politiefanfare die in een dorpje in Israël terechtkomt.

Andrew Garfield won de Tony Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in het toneelstuk Angels In America. Het is de eerste keer dat de Britse acteur deze grote prijs in de wacht sleept. Hij draagt zijn award op aan de LBGTQ-community.

Springsteen

„Het was voor mij een grote eer om Prior Walter te spelen in Angels In America, omdat hij de meest pure vorm van humaniteit vertegenwoordigt, en met name die van de LBGTQ-community”, aldus Garfield tijdens zijn dankwoord na het ontvangen van de prijs. Het karakter van Prior Walter is een gekwelde gay man, die vecht tegen AIDS.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol was Glenda Jackson in het toneelstuk Three Tall Women. Bij de musicals gingen de Awards voor beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol naar Tony Shalhoub en Katrina Lenk, die beiden in The Band’s Visit speelden.

Bruce Springsteen mocht daarnaast een Special Tony Award in ontvangst nemen voor de theaterconcerten Springsteen on Broadway.