2155991
Entertainment

Monic Hendrickx speelt rol in vampierenserie

Monic Hendrickx, Sallie Harmsen en Benja Bruijning gaan een rol spelen in de internationale vampierenserie Heirs of the Night. Dat hebben producenten Lemming Film en Avrotros maandag bekendgemaakt.

De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen, die eerder televisiehit Penoza ontwikkelde. Heirs of the Night wordt een van de grootste Nederlandse dramaseries ooit. De voertaal is Engels en er spelen acteurs mee uit acht verschillende landen.

Heirs of the Night is een vampierenserie die zich afspeelt in Europa aan het eind van de 19e eeuw. De serie, bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder, vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven.

De opnames zijn deze week van start gegaan. De draaiperiode beslaat 115 dagen. De serie gaat bestaan uit twee seizoenen van dertien afleveringen. De reeks is geschreven door Van Rooijen en de Zweedse scenarist Maria von Heland en gebaseerd op de veel bekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht.