Nieuws/Entertainment
2157384
Entertainment

’Waarheen leidt de weg’

Mieke Telkamp verdwijnt langzaam uit uitvaart top 10

Amsterdam - De tijd dat er op begrafenissen en crematies ’Waarheen leidt de weg’ uit de speakers schalde is langzaamaan aan het verdwijnen. Uitvaartklassieker Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp zakt weg in de uitvaart top 10.

Dat blijkt uit een onderzoek van uitvaartonderneming Monuta. Voor het onderzoek werden Ruim 6.400 nummers die in 2017 afgespeeld werden bij afscheidsdiensten geanalyseerd.

Nederlanders blijken vrij traditioneel als het om uitvaartmuziek gaat. Veel mensen zijn geneigd snel voor een evergreen te kiezen. Hoewel Mieke Telkamp steeds minder gedraaid wordt, is de top 3 ongewijzigd gebleven.

De top 10 staat vol met ‘golden oldies’. Van André Rieu, Marco Borsato, Claudia de Breij, Frans Bauer en Andrea Bocelli worden grijsgedraaid op uitvaarten.

Uitvaart top 10

  1. Ave Maria – Diverse uitvoeringen
  2. Andrea Bocelli & Sarah Brightman – Time to say goodbye
  3. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
  4. Sweet People – En de vogels zongen
  5. Frans Bauer – Een trein naar niemandsland
  6. Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet
  7. Frank Sinatra – My way
  8. André Rieu – The rose
  9. Mieke Telkamp – Waarheen, waarvoor
  10. Vera Lynn – We’ll meet again

Naast de klassiekers blijkt uit de analyse ook dat steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijker afscheid. „De muziekkeuze is een van de manieren om een persoonlijke draai te geven aan een uitvaart”, zegt de uitvaartonderneming. „Muziek is ook belangrijk bij het verwerken en delen van verdriet. Muziek kan het vrijkomen van emoties versterken en zo bijdragen aan het rouwproces.”