Nieuws/Entertainment
2157423
Entertainment

Dennis Rodman laat zich ook zien in Singapore

Dennis Rodman eist een bijrolletje op in de topconferentie tussen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. „Ik vind het spannend om het hier mee te maken en er een klein onderdeel van te zijn”, zei de controversiële Amerikaan bij aankomst op het vliegveld van Singapore. „Ik denk dat het best wel goed zal gaan, maar de mensen moeten er niet al te veel van verwachten, het is ten slotte pas de eerste ontmoeting. De deuren gaan echter open.”

Er is geen enkele indicatie dat Rodman (57) op welke manier dan ook betrokken zal worden bij de besprekingen tussen de twee leiders. Trump zei vorige week nog dat de vroegere NBA-speler zeker niet was uitgenodigd voor de onderhandelingen in Singapore.

Rodman behoort tot een klein groepje westerlingen die in het verleden een geruchtmakend bezoek brachten aan Noord-Korea en daarbij tevens Kim Jong-un spraken. De gewezen sportman, die zowel binnen als buiten het speelterrein veelvuldig voor opschudding zorgde, steunde tevens Trump tijdens zijn geslaagde verkiezingscampagne. Zijn reizen naar Noord-Korea, met de financiële steun van een sponsor, leidden tot veel kritiek in de Verenigde Staten. Rodman zou zich volgens zijn critici voor veel geld hebben laten gebruiken voor de propaganda-machine van Kim Jong-un.