Nieuws/Entertainment
2157579
Entertainment

Alec Baldwin: ’Ik kan president worden’

Alec Baldwin

Alec Baldwin

Als Alec Baldwin zich verkiesbaar zou stellen, zou hij in het Witte Huis belanden. Dat beweerde de acteur maandag bij de radioshow van Howard Stern.

Alec Baldwin

Alec Baldwin

„Het zou de grappigste, spannendste, gekste campagne worden”, mijmerde de Trump-imitator in het interview. „En ik zou absoluut winnen, duizend procent zeker.”

Later ging Alec serieuzer in op een politieke carrière. Op de stelling van Howard dat het toch wat zou zijn als de acteur de hoop van de Democratische partij is, antwoordde hij: „Dat ben ik niet. Ik zeg dit alleen omdat niemand een idee heeft wie het wel gaat doen. Ik hoop dat een geweldig persoon zich meldt.” Toch liet hij wel enige politieke ambitie doorschemeren. „Ik zou heel graag in aanmerking komen voor zo’n positie. Om alles weer wat logischer te maken. Er zijn zoveel zaken die dit land nodig heeft die zo voor de hand liggen.”

In het gesprek vertelde Alec ook dat hij van twee machtige personen in Washington heeft vernomen dat First Lady Melania Trump groot fan is van zijn rol als haar echtgenoot in sketchshow Saturday Night Live. „Blijkbaar kijkt ze er online naar. Ze moet dan heel hard lachen en roept de hele tijd: ’dat is ’m, dat is ’m’.”