Nieuws/Entertainment
2163094
Entertainment

Roseanne overweegt royalty’s af te staan

Roseanne Barr staat ervoor open royalty’s die zij zou krijgen voor een spin-off van sitcom Roseanne op te geven. Dat vertelt een insider aan de New York Post.

Vorige maand werd de reboot van de populaire comedy van de buis gehaald na een racistische tweet van de comédienne. Sindsdien zouden zender ABC en de producenten van de show om de tafel zitten om de mogelijkheid te bespreken een spin-off te maken, waarin het personage Roseanne niet voorkomt. Een van de pijnpunten daarbij zijn de royalty’s die de 65-jarige zou ontvangen: de serie is gebaseerd op personages die zij bedacht. Voor ABC zou elk format waarbij Barr betaald zou moeten worden uit den boze zijn.

De bron van New York Post laat echter weten dat de comedienne serieus overweegt haar royalty’s op te geven. „Ze voelt zich zo naar over haar gedrag dat ze een oplossing zoekt voor de mensen die lijden onder de voortijdige stop van het programma. Ze denkt erover haar financiële en creatieve deelname aan een spin-off af te staan, zodat iedereen zijn baan kan behouden.”

Vorige week twitterde Barr al: „Ik zal iets terugdoen voor de pijn die ik heb veroorzaakt.” Eerder liet ze weten dat ze vlak na haar omstreden tweet hard haar best heeft gedaan om het einde van Roseanne te voorkomen. „Ik heb ze gesmeekt om de show niet te cancellen”, aldus de actrice over zender ABC. „Ik heb ze gezegd dat ik er alles voor zou doen en om hulp gevraagd om het recht te trekken. Ik heb gesmeekt voor de banen van mensen.”