Nieuws/Entertainment
2163403
Entertainment

Piekema, Reus en Sambo in stuk over hiv

Harry Piekema

Harry Piekema

De acteurs Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo spelen de hoofdrollen in de voorstelling Poz Paradise, een voorstelling over de actuele situatie rond hiv en aids. Dat heeft regisseur Daniel Cohen bekendgemaakt.

Harry Piekema

Harry Piekema

Piekema, Reus en Sambo spelen de rol van drie vrienden die al jaren hiv-positief zijn en op Gran Canaria een villa delen die ze Poz Paradise hebben gedoopt. Begin jaren negentig, na de diagnose die een doodvonnis leek, kochten ze samen dit huis om op een warme plek de laatste fase van hun leven af te wachten. Maar met de komst van nieuwe medicatie werd ook hun levensverwachting steeds bijgesteld. Hoe moeten ze hun toekomst invullen?

Ook Frans Mulder en Doris Baaten zijn te zien in de wrange komedie over hiv. De rest van de cast bestaat uit Huib Cluistra, Tim Teunissen en Harun Balci. De voorstelling is geschreven op basis van uitgebreide interviews met betrokkenen om de echtheid van het verhaal te waarborgen. Cohen wil met zijn stuk een modern Nederlands alternatief bieden voor aids-gerelateerde stukken als Angels in America, die focussen op de situatie in Amerika in de jaren negentig.

De theatervoorstelling is onderdeel van het culturele programma van de Internationale Aidsconferentie, die dit jaar in Amsterdam gehouden wordt. Poz Paradise gaat op dinsdag 24 juli in première in de Stadsschouwburg Amsterdam. Daar is de voorstelling tot en met 5 augustus te zien.