Nieuws/Entertainment
2168093
Entertainment

Netflix’ misbruikpreventie: Iemand niet meer dan 5 seconden aankijken

De neergang van Kevin Spacey kostte Netflix miljoenen

De neergang van Kevin Spacey kostte Netflix miljoenen

Netflix heeft een training gelanceerd voor zijn filmcrews nadat hun serie House of Cards verstoord werd door de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Kevin Spacey.

De neergang van Kevin Spacey kostte Netflix miljoenen

De neergang van Kevin Spacey kostte Netflix miljoenen

De regels lijken op het eerste gezicht absurd, schrijft The Sun. Collega’s mogen elkaar niet langdurig omhelzen, ze mogen niet met elkaar flirten en ook niet om elkaars telefoonnummer vragen als er vooraf geen toestemming is gegeven dat te verspreiden. Maar de meest bizarre regel? Medewerkers mogen elkaar niet langer dan vijf seconden aankijken, dat wordt als creepy beschouwd.

„We hebben er grapjes over gemaakt”, vertelt een assistent die werkt op de set van het nieuwe seizoen van Black Mirror. „Dat mensen elkaar aankijken, tot vijf tellen en dan hun ogen afwenden.” Volgens de insider moest iedereen van de hogere staf naar een meeting over seksuele intimidatie om te leren wat ongepast is. Naast de al eerder genoemde regels, zegt hij ook dat iedereen die ongewenst gedrag constateert, dat meteen moet melden.

Netflix wilde de informatie niet bevestigen of ontkennen. Aan The Independent gaven ze een verklaring af. „We zijn trots op de training tegen seksuele intimidatie die we bij onze producties aanbieden. We willen dat elke Netflix-productie een veilige en respectvolle werkomgeving is. We geloven dat hetgeen we aanbieden mensen de kracht geeft om zich uit te spreken op de set; dat moet nu niet omlaag gehaald worden.”