Nieuws/Entertainment
2169076
Entertainment

’Vandaag weer tijd voor de Raadka... Oh nee, toch niet’

Druiven zijn zuur voor Peter R. de Vries

Voor het eerst sinds 1 maart zal de donderdagavond van SBS 6 niet worden verrijkt met De Raadkamer, het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. Dit tot groot ongenoegen van de presentator, die zijn teleurstelling niet onder banken en stoelen steekt.

„Vandaag weer tijd voor de Raadka... O nee, toch niet”, laat De Vries donderdagochtend weten op Twitter. „Helaas, er is veel misdaadnieuws dat eigenlijk besproken moet worden met een rechter, aanklager, advocaat en misdaadjournalisten. Jammer... heel jammer.”

Een week geleden maakte de misdaadjournalist bekend dat het programma geen vervolg krijgt. De Raadkamer, waarin Peter zijn visie op rechtszaken geeft, haalde niet het gewenste aantal kijkers. Bij de lancering trok de talkshow nog 548.000 kijkers maar dat aantal daalde al snel. Veertien dagen geleden keken nog slechts 131.000 mensen. Met zijn laatste uitzending wist De Vries vorige week 214.000 kijkers te trekken.

De plaats van De Raadkamer zal vanaf vanavond worden ingenomen door het misdaadprogramma Foute boel, van journalist Jens Olde Kalter.