Nieuws/Entertainment
2170193
Entertainment

Radiozender draait na kritiek uur lang nieuwe single

100% NL door het stof voor Gerard Joling

Gerard Joling

Gerard Joling

Nadat Gerard Joling eerder deze week in De Telegraaf flink uithaalde naar 100% NL – dat stelselmatig weigert zijn nieuwe singles te draaien – is de radiozender nu dan toch overstag gegaan. Radio-dj Lars Boele trakteerde zijn luisteraars donderdagochtend op een uur lang Lekker heet, de nieuwe plaat van Geer.

Gerard Joling

Gerard Joling

„Laten we gewoon eens onder het genot van een drankje – een biertje, een wijntje – met elkaar zitten en het uitpraten”, sprak Boele alvorens de eerste klanken van Lekker heet uit de speakers schalden. „Als Trump en Kim Jong-un het kunnen, moeten wij het ook zeker kunnen.”

Toen Joling vervolgens zijn ’potentiële zomerhitje’ zestig minuten lang voorbij hoorde komen, was hij er als de kippen bij om de strijdbijl te begraven. „Goedemorgen, dat is nog eens leuk wakker worden!”, liet de zanger weten op Instagram. „Lars, je kunt de single al goed meezingen! Nog even oefenen en dan binnenkort samen zingen?”

Aanleiding voor de ongebruikelijke playlist was het interview dat Joling maandag gaf aan Privé. De Topper maakte de radiozender met de grond gelijk, omdat dj’s voor de vijfde keer op rij weigerden zijn singles te draaien. „Het gaat mij erom dat je als oranjezender je neus ophaalt voor een single van Gerard Joling, terwijl je weet dat je daar op zijn tijd een hoop mensen wel een plezier mee doet. Radio 2 draait het niet, Radio 3 niet en dat zakt ook helemaal weg. Maar waar moet je dan met je handel naartoe als een zender, die zich 100% NL nóemt, het ook al niet wil!? Maar bel me dan ook niet voor je spotjes, je kalender, om ergens in het oranje te komen opdraven of weet ik veel wat allemaal. Draai m’n nummer niet, maar dan ook m’n telefoonnummer niet.”

Joling, die in hetzelfde interview liet weten zijn ruzie met Gordon te hebben bijgelegd, deelde bovendien een gênante ervaring die hij onlangs met de zender had. „Laatst hadden ze weer een of andere award voor beste live-act, die we met de Toppers wonnen. Hebben ze één zo’n goedkoop plastic dingetje laten maken, terwijl je Toppers bovendien toch echt met een ’s’ schrijft aan het eind. Nee, die zouden we nog krijgen. Je raadt het... nooit meer gekomen. Ze weten waar ze hem kunnen laten.”