Nieuws/Entertainment
2178134
Entertainment

Nieuwe Travoltafilm krijgt nul goede recensies

Gotti, de nieuwe film van acteur John Travolta, krijgt geen enkele positieve recensie van de Amerikaanse critici. Dat constateert vakblad The Hollywood Reporter vrijdag op basis van de website RottenTomatoes die commentaren van gezaghebbende journalisten inventariseert. Het is na Staying Alive uit 1983 en Look who’s talking now! uit 1993 de derde film van de ster die deze dubieuze eer te beurt valt.

Gotti vertelt over de Newyorkse maffiabaas John Gotti, die in de jaren negentig in New York huishield. Travolta werkte bijna zeven jaar aan het project. Zijn vrouw, Kelly Preston, speelt de rol van de echtgenote van Gotti.

De recensie van THR zelf stelt dat ’de film vreselijk is: slecht geschreven, spanningsloos, bij vlagen belachelijk en op de beste momenten gewoon saai’. De recensent van RogerEbert.com constateert dat ’Gotti mag dan wel een moordenaar zijn geweest, maar hij verdiende een betere film dan dit’. Volgens de journalist van Blu-ray.com waren er ’44 producenten bij het project betrokken. En niet een van hen had het lef om de vraag te stellen waarom deze onzinfilm gemaakt moest worden’.

In totaal waren er vrijdagavond dertien recensies verschenen. Gotti beleefde in mei de wereldpremiere op het festival van Cannes en draait vanaf dit weekend in meer dan vijfhonderd Amerikaanse bioscopen. Het drama wordt in Nederland eind juli op dvd en blu-ray uitgebracht.