Nieuws/Entertainment
2178220
Entertainment

Matheu Hinzen te horen in Incredibles 2

Matheu Hinzen leent zijn stem aan een van de hoofdrollen in de Nederlandse versie van het vervolg op Disney-hit The Incredibles. De jonge acteur, bekend van rollen in de Hazes-film Bloed zweet en tranen en de stripperskomedie Onze Jongens, heeft de stem ingesproken van Dash, het zoontje van het gezin.

Dat heeft distributeur Disney vrijdag bekendgemaakt. De stem van Dash werd in de vorige film, veertien jaar geleden, ingesproken door Titus Laeven. Andere acteurs die stemmen hebben ingesproken voor Incredibles 2 zijn Isa Hoes, Peter-Paul Muller en Eva Kolsteren. Ook is Paul Haenen weer te horen als de excentrieke kledingontwerpster Edna Mode.

The Incredibles uit 2004 was een van de grote hits van studio Pixar, die ook films als Toy Story, Finding Nemo en Ratatouille maakte. De film vertelt over een familie die bestaat uit superhelden. In het vervolg staat moeder Helen - beter bekend onder haar 'supernaam' ElastiGirl - opeens in de spotlights, terwijl vader Bob voor nieuwe baby Jack-Jack moet zorgen.

Isa Hoes is niet de enige stem die terugkeert in The Incredibles 2. De film draait vanaf 27 juni in de Nederlandse bioscopen.