2178886
Entertainment

Sylvia lichtgewond na gewelddadige woningoverval

Van Barneveld: ’Mijn vrouw vreesde voor haar leven’

Archieffoto Raymond van Barneveld en zijn vrouw Sylvia.

Archieffoto Raymond van Barneveld en zijn vrouw Sylvia.

Bij de overval op de woning van Raymond van Barneveld is zijn vrouw Sylvia mishandeld. De darter is momenteel in Engeland, maar keert zo snel mogelijk terug naar Den Haag. „Ik wil nu zo snel mogelijk terug naar mijn vrouw om haar bij te staan en te kijken hoe het met haar is.”

Archieffoto Raymond van Barneveld en zijn vrouw Sylvia.

Archieffoto Raymond van Barneveld en zijn vrouw Sylvia.

Dat zegt Van Barneveld tegen RTL Nieuws. De dartkampioen werd zaterdagochtend gebeld door de politie die hem vertelde over het incident. „Ze zeiden dat ze een vervelende mededeling hadden: je woning is overvallen. Ik ben natuurlijk heel erg geschrokken.”

Barney zegt dat Sylvia meerdere blauwe plekken heeft opgelopen, maar niet naar het ziekenhuis hoefde. „Vooral mentaal is de klap heel groot”, zegt Van Barneveld. „Ze heeft voor haar leven gevreesd. (...) Ik ben woest dat er mensen zijn die mijn vrouw dit hebben aangedaan.”

"Vooral mentaal is de klap heel groot"

De politie kan vanwege de privacy niet bevestigen dat de overvallers het op de Van Barnevelds hadden gemunt. Wel meldt de politie dat „het 52-jarige slachtoffer blauwe plekken opliep door een worsteling met de drie daders, die op de vroege zaterdagochtend de woning waren binnengedrongen”. Medische behandeling was niet nodig.

Sylvia vluchtte uiteindelijk naar buiten. Toen de politie aankwam, waren de overvallers nergens meer te bekennen. Het is niet bekend of ze iets hebben meegenomen.