2187296
Entertainment

Kanye West opnieuw beticht van plagiaat

De nieuwe campagnefoto’s van het modelabel van Kanye West, Yeezy, lijken verdacht veel op een serie beelden die zijn gemaakt door artieste Rita Minissi in 2015. Het Instagramaccount Diet Prada bracht de opvallende gelijkenis aan het licht.

„Een nieuwe dag, een nieuwe rip-off van Kanye. Het is vrij triest als je weet dat het originele werk van Rita Minissi voortkwam uit een persoonlijk trauma en een verlangen om weer een te worden met haar lichaam”, aldus Diet Prada. „Zal Kanye het dit keer toegeven of geeft hij weer anderen de schuld, zoals hij destijds deed met de schets van Tony Spackman?”

Eerder dit jaar riep ex-Nike-designer Tony Spackman Kanye op het matje voor het schaamteloos jatten van een 13 jaar oude schets van hem en het doen voorkomen alsof het een idee van Yeezy was. Kanye verdedigde zich toen door te zeggen ’dat er net nieuwe mensen waren aangenomen, die het werk van anderen als dat van zichzelf hadden gepresenteerd’. De medewerkers zouden vervolgens direct de laan zijn uit gestuurd.