Nieuws/Entertainment
2188825
Entertainment

Bill Cosby is weer een eredoctoraat kwijt

Bill Cosby is wederom een eredoctoraat kwijtgeraakt. Ook Northwestern University heeft de eretitel van de door seksueel wangedrag gevallen komiek ingetrokken. Het is de eerste keer dat de universiteit in de Amerikaanse staat Illinois een eredoctoraat schrapt.

„De universiteit verbiedt alle vormen van seksueel wangedrag”, liet Northwestern weten aan diverse Amerikaanse media. Tientallen vrouwen beschuldigen Cosby van seksueel misbruik. De komiek werd in april schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, een van de weinige zaken die nog niet zijn verjaard. Dit najaar krijgt de tachtigjarige komiek te horen welke straf hij krijgt. Die kan oplopen tot dertig jaar cel.

Northwestern University, die Cosby in 1997 een eredoctoraat gaf, is niet de eerste universiteit die Cosby’s titel intrekt. Onder anderen Ohio State, Johns Hopkins en Wesleyan University gingen voor. Ook Yale trok Cosby’s eredoctoraat in, een unicum voor de prestigieuze universiteit. Nooit eerder besloot Yale een eregraad te schrappen.