Nieuws/Entertainment
219059809
Entertainment

Nieuwslezer Roelof Hemmen aan de slag bij 538 Ochtendshow

Roelof Hemmen gaat vanaf juni aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Hij vervangt Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical gaat. Dat maakte Talpa vrijdag bekend.

Hemmen heeft jarenlange ervaring als verslaggever en anchor bij onder andere De Telegraaf, RTL Nieuws en BNR nieuwsradio. „De 538 Ochtendshow met Frank Dane is een heerlijk programma”, aldus de 57-jarige journalist. „Energiek, vriendelijk en tegelijk scherp en razendsnel. Ik verheug me erop om straks deel uit te maken van het sprankelende team-Frank, als de man van het nieuws.”

Blok is nog tot en met eind mei elke werkdag te horen. Daarna gaat hij met onbetaald verlof, maar blijft hij in dienst van Talpa Network. De nieuwslezer lijdt aan de zeldzame ziekte sarcoïdose, een aandoening van het afweersysteem waardoor hij snel moe is en spierpijn ontwikkelt. Hij gaat het komende jaar, nu hij nog redelijk fit is, meer tijd doorbrengen en activiteiten ondernemen met zijn vrouw en dochter.

Roelof Hemmen begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever bij De Telegraaf. Na twee jaar stapte hij over naar RTL Nieuws waar hij 23 jaar werkte als verslaggever en nieuwsanchor van het Half Acht Nieuws. Daarnaast werkte hij mee aan RTL Nieuws-documentaires over de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, de nasleep van de MH17-ramp en de Nederlandse militaire missie in Afghanistan.

Negen jaar geleden startte Roelof bij BNR Nieuwsradio. En in 2016 verliet hij zijn grote liefde - de televisie - definitief voor zijn nieuwe liefde: de radio. Hij presenteert nu BNR’s Big Five, een dagelijks interviewprogramma van een uur, over de grote onderwerpen van onze samenleving met de mensen die daarin een grote rol spelen. Roelof is ook dagvoorzitter en presentatiecoach.