Nieuws/Entertainment
2192304
Entertainment

Willem Nijholt keert terug naar theater

Willem Nijholt keert komend seizoen terug naar het theater. Hij zal een van de deelnemers zijn aan De Indië Monologen, een unieke theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema. Het is tien jaar geleden dat de 83-jarige Nijholt, die eerder dit jaar te kennen gaf niet meer te willen optreden, live op een podium te zien was.

In de voorstelling geven meerdere mensen die een link met Nederlands-Indië hebben hun persoonlijke visie op de geschiedenis van de voormalige Nederlandse kolonie. Elke avond verschijnt een andere combinatie van deelnemers aan het project op de planken. Het gaat om acteurs, musici, schrijvers en journalisten. Behalve Nijholt doen ook onder andere Yvonne Keuls, Adriaan van Dis, Bodil de la Parra, Ernst Jansz, Marion Bloem, Mei Li Vos, Sarah Sluimer, Thom Hoffman, Wieteke van Dort en Eric Schneider mee aan de poule.

De Indië Monologen is een initiatief van Theaterbureau De Mannen, het productiehuis van Olivier Schneider, een van de zoons van Eric Schneider. De voorstelling staat volgend seizoen gepland omdat het dan zeventig jaar geleden is dat Indonesië onafhankelijk werd. In Nederland wonen nog steeds twee miljoen mensen met een Indische achtergrond.

De première vindt plaats op 8 oktober in De Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De voorstelling is daarna tot mei 2019 te zien door heel Nederland.