Nieuws/Entertainment
2196314
Entertainment

RVD: Prinses Christina (71) heeft botkanker

Prinses Christina, de jongste zus van prinses Beatrix, heeft botkanker. Dat bevestigt de RVD naar aanleiding van berichtgeving in Weekblad Privé.

„In het najaar van 2017 is gebleken dat Prinses Christina botkanker heeft”, laat de RVD weten. „Sinds afgelopen winter is haar conditie stabiel en voelt zij zich daarom naar omstandigheden goed. Zij beschouwt haar ziekte als een chronische conditie waar zij goed mee kan leven.”

Weekblad Privé meldt deze week in een zeven pagina’s tellende reportage dat haar drie zussen, prinses Beatrix, prinses Margriet en prinses Irene, onlangs met z’n drieën naar Italië zijn afgereisd om Christina bij te staan. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven zouden vorige week aanwezig zijn bij een gala voor de Stichting Slachtofferhulp, maar zegden dat plotseling af. De reden daarvoor zou zijn dat zij ,,in het buitenland verbleven.”

Prinses Christina werd de laatste tijd al niet veel meer in het openbare leven gezien. Op de vijftigste verjaardag van haar neef Willem-Alexander vorig jaar was ze afwezig. Twee maanden later was ze er wel bij toen de koning en koningin een staatsbezoek brachten aan Italië. Eind april was ze ook bij de finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

Levensloop

Prinses Christina werd op 18 februari 1947 geboren op Paleis Soestdijk als Marijke. Ze kwam ter wereld met een oogafwijking, ten gevolge van een besmetting met het rodehond-virus. Toen de medische wetenschap weinig meer voor haar kon doen, verscheen gebedsgenezeres Greet Hofmans ten tonele. Zij zorgde voor grote spanningen tussen koningin Juliana en prins Bernhard.

Christina emigreerde naar Canada en studeerde aan het Conservatorium in Montreal. Later ging ze in New York wonen, waar ze Jorge Guillermo leerde kennen. Ze trouwden en kregen drie kinderen, Bernardo (1977), Nicolás (1979) en Juliana (1981). In 1994 kwam er een einde aan hun huwelijk.

Prinses Christina woont inmiddels in Italië. Ze heeft een appartement in Rome en ook heeft ze een huis in het kustplaatsje Porto Ercole.