Nieuws/Entertainment
2197419
Entertainment

Marco Borsato legt lat hoog voor talent in Jij&Ik

Marco Borsato en Tooske Ragas met winnaars David en Stella.

Marco Borsato en Tooske Ragas met winnaars David en Stella.

Marco Borsato gaat voor de tv-show Jij&Ik op zoek naar kinderen die met een van hun ouders in de tv-studio een bekend duet zingen. „De lat ligt hoog”, vertelt de ambassadeur van War Child over de voorbereidingen van de EO-show die hij met Tooske Ragas op 21 november presenteert. „Jij&Ik is hofleverancier van The Voice Kids.”

Marco Borsato en Tooske Ragas met winnaars David en Stella.

Marco Borsato en Tooske Ragas met winnaars David en Stella.

Yosina en haar vader Decky deden mee aan de allereerste editie van Jij&Ik. Dat smaakte naar meer, want Yosina won in april dit jaar het zevende seizoen van The Voice Kids. De Utrechtse Stella won met haar vader David de tweede editie van Jij&Ik voordat ze dit jaar in de finale van The Voice Kids stond.

Nieuw dit jaar is dat de tv-show Jij&Ik geen zes, maar vier koppels telt. Marco: „Daardoor kunnen de koppels twee liedjes zingen, zodat de kijkers echt kennis met ze kunnen maken en zien wat de band tussen de ouder en het kind is. De band van kinderen met hun ouders is ontzettend belangrijk. In oorlogsgebieden raakt die vaak verstoord. Samen muziek maken en zingen verbindt. Ouders zijn vaak een muzikale inspiratiebron voor kinderen, zo wordt de liefde voor muziek overgebracht. Jij&Ik probeert dit op een informatieve en attractieve manier te laten zien, anders dan een traditionele fondsenwerving met een belpanel.”

Vinger in de pap

Marco Borsato is dit jaar twintig jaar ambassadeur van War Child. Hij gaat binnenkort naar Oeganda. Beelden van zijn reis zijn in de tv-show te zien.

Vorig jaar kreeg War Child ruim honderd inzendingen van talentvolle kinderen (7-16 jaar) die een duet met hun ouder of verzorger zingen. Borsato heeft een flinke vinger in de pap bij de keuze van de koppels, vertelt hij. „Alle video’s die kinderen uploaden via de website jijenik.nl zal ik hoogstpersoonlijk bekijken.” Yosina helpt hem daarbij.