Nieuws/Entertainment
2199692
Entertainment

Clouseau had Nederland ’al opgegeven’

Clouseau staat zaterdag op het podium van Parkpop in Den Haag, iets wat de gebroeders Wauters niet echt meer hadden verwacht.

De Vlaamse band was in de jaren negentig populair in Nederland, maar op wat sporadische optredens na werd het daarna stil in ons land wat betreft Clouseau. „We hadden Nederland al opgegeven”, zegt Kris Wauters. „De echte fans kwamen toch wel naar Antwerpen. We hadden ook genoeg te doen in België, zoals de presentatie van Idool, de Vlaamse versie van het tv-programma Pop Idol. De vijftien dagen vrij per jaar vonden we te kostbaar om naar Nederland te reizen voor een ochtendradioprogrammaatje hier of daar.”

Hoewel ze al dertig jaar meegaan, zijn de broers nog niet van plan te stoppen met muziek maken en optreden: zo maakten ze afgelopen jaar nog een tournee en brachten ze een cd-box uit. „Er wordt ons vaak gevraagd hoe lang we nog doorgaan en of we niet verslaafd zijn aan applaus. Niets is fijner dan je eigen muziek te kunnen blijven spelen. Koen en ik hebben de mooiste job in de wereld en dat delen we graag met ons publiek”, aldus Kris in het AD.