Nieuws/Entertainment
2200215
Entertainment

Marieke Elsinga na zomer naast Mattie op Qmusic

Opnieuw een transfer in radioland. Na Domien Verschuuren heeft Qmusic ook Marieke Elsinga gestrikt. Vanaf dit najaar maakt ze samen met Mattie Valk een nieuwe ochtendshow: Mattie & Marieke. Dat maakte Qmusic donderdag bekend.

„Het radiomaken is altijd blijven kriebelen”, zegt Marieke. Ze gaat de ochtendshow van Qmusic combineren met haar werk voor RTL, waar ze onlangs haar contract verlengde. Die combinatie noemt Marieke ’fantastisch’. Met haar nieuwe collega Mattie heeft Marieke ’altijd al een goede klik gehad’. „En wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?!”

Marieke is geen onbekende van Qmusic. Ze startte haar radiocarrière bij de zender toen ze in 2013 werd uitgeroepen tot winnaar van het Q-college, het interne opleidingtraject van de zender. In 2016 maakte ze de overstap naar televisie en ging ze aan de slag voor RTL, eerst als sidekick bij Late Night en daarna als verslaggever van Boulevard. Vorig jaar kreeg Marieke de Televizier Talent Award.

Heel blij

Zendermanager Dave Minneboo is dan ook verheugd met de terugkeer van Marieke. „Marieke is niet alleen een sterke televisiepersoonlijkheid, maar ook iemand met een grote liefde en passie voor radiomaken. Ze weet als geen ander hoe ze mensen kan verbinden. We zijn heel blij dat ze bij ons de ochtendshow gaat doen.”

Nu Mattie en Marieke samen de ochtendshow gaan maken, krijgt Igmar Felicia een andere plek op de zender. De dj, die sinds oktober de ochtendshow van Qmusic presenteert met Mattie, krijgt een eigen programma in de vooravond. Volgens Qmusic gaf Igmar zelf aan een andere plek te ambiëren binnen de programmering, zodat hij ruimte heeft om zijn ambities op tv en online verder te ontplooien.

Ook nieuwslezeres en sidekick Fien Vermeulen krijgt andere werktijden. Zij gaat het nieuws verzorgen in de nieuwe middagshow van Domien Verschuuren. Hij maakte woensdag bekend na twaalf jaar afscheid te nemen van 3FM.