Nieuws/Entertainment
2200594
Entertainment

Zanger Robby Valentine op straat mishandeld

Robby Valentine en zijn vrouw Marlies Schuitemaker

Robby Valentine en zijn vrouw Marlies Schuitemaker

Zanger Robby Valentine is deze week uit het niets in elkaar geslagen. Ook werd hij uitgescholden voor ’vieze flikker’ en ’zimmer’ (homo). De daders zijn er vandoor gegaan.

Robby Valentine en zijn vrouw Marlies Schuitemaker

Robby Valentine en zijn vrouw Marlies Schuitemaker

Op zijn Facebookpagina plaatst de zanger een foto van de verwondingen aan zijn gezicht. Hij vertelt dat hij samen met zijn 6-jarige dochter op weg was naar haar basisschool en vanaf treinstation Hoorn Kersenboogerd al werd gevolgd. Eenmaal aangekomen op school vraagt hij hulp aan twee andere vaders. Om te voorkomen dat het uit de hand loopt, besluiten ze met zijn drieën terug naar het station te lopen.

Zoals Robby al vermoedde komt het trio opnieuw de jongens tegen. Wanneer een van de vaders hen aanspreekt op hun gedrag gaat het fout. De zanger van onder andere de hit Over and Over Again wordt in zijn gezicht gestompt. Ook de andere man krijgt een klap op zijn nieuws. De vrouw van Valentine, Marlies Schuitemaker laat aan NH Nieuws weten dat de daders er vandoor zijn gegaan.

„Al jaren wordt Robby op straat uitgescholden, mede omdat hij er natuurlijk opvallend uitziet”, reageert ze. Het is volgens haar de belangrijkste reden geweest om te verhuizen van Almere naar West-Friesland. „Dat dit gebeurt is natuurlijk echt niet tof. Maar ik vind het zo vriendelijk dat deze mannen Robby geholpen hebben. Ook halen ze hem deze ochtend weer op bij het station om gezamenlijk naar school te gaan.”