Nieuws/Entertainment
2202488
Entertainment

Eerste televisieprijs is een feit

De Luizenmoeder wint Zilveren Nipkowschijf

Ilse Warringa als juf Ank in De Luizenmoeder.

Ilse Warringa als juf Ank in De Luizenmoeder.

Met een overweldigende meerderheid van de stemmen heeft De Luizenmoeder de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De cast van de best bekeken NPO-serie ooit nam de prijs donderdagmiddag onder luid applaus in ontvangst.

Ilse Warringa als juf Ank in De Luizenmoeder.

Ilse Warringa als juf Ank in De Luizenmoeder.

De Luizenmoeder (Avrotros) verbrak, nota bene op zorgenkindje NPO 3, het ene na het andere record. Na iets minder dan een miljoen lineaire kijkers voor de debuutaflevering, werd later in het seizoen de 3,5 miljoen aangetikt. Ook on demand was het een ongekend succes.

En heel Nederland kende begin dit jaar het lied van juf Ank: Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Het werd door André van Duin in een carnavalsjasje gegoten en door honderdduizenden meegezongen tijdens de Toppers in de ArenA. De serie is inmiddels verkocht aan België, Duitsland en Hongarije. Een tweede reeks wordt in Nederland vanaf oktober gedraaid.

De Luizenmoeder was door de vakjury van tv-recensenten en mediajournalisten genomineerd samen met In het spoor van IS (BnnVara) en Ersin in Wonderland (VPRO).

André van Duin nam, onder toeziend oog van onder meer zijn vrienden Joop en Janine van den Ende, de Ere Zilveren Nipkow-schijf voor zijn televisiewerk in ontvangst. Hij kreeg een staande ovatie van de zaal. Van Duin bedankte onder meer diverse collega’s, alle kijkers, die hem 55 jaar trouw zijn geweest en zijn echtgenoot Martin die ook aanwezig was.

Tineke de Nooij won de Ere Zilveren Reissmicrofoon voor haar radiocarrière. De Zilveren Reissmicrofoon ging naar het NPO Radio 1- programma Vroege vogels dat al veertig jaar bestaat.

Lees hier meer over De Luizenmoeder: Hard over herkenbaar gedoe