Nieuws/Entertainment
220316956
Entertainment

Bibian Mentel: ’Iedere dag is nu een cadeautje’

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Bibian Mentel (48) probeert te genieten van de momenten die ze nog heeft. In talkshow Humberto liet de olympisch snowboardkampioene weten dat het momenteel iets beter met haar gaat. Afgelopen vrijdag werd bekend dat ze uitzaaiingen heeft in de hersenen en dat genezing volgens haar artsen niet meer mogelijk is.

Bibian Mentel

Bibian Mentel

Bibian en haar man Edwin Spee kregen zo’n twee weken geleden het slechte nieuws te horen. De snowboardster heeft al ruim twintig jaar te maken met kanker die steeds weer terugkeert. „Twee weken geleden ging het echt slecht met haar”, vertelde Edwin in gesprek met Humberto Tan. „Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is.”

Sindsdien zijn de medicijnen die de pijn moet onderdrukken aangeslagen. „Het gaat, het is redelijk onder controle met de medicijnen”, vertelde Bibian zelf via een videoverbinding. „Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan.”

Veel liefde

Het stel pakt elke dag weer als een mooi moment. „Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje.”

Bibian zegt te genieten van ’s ochtends wakker worden naast Edwin, met de zon in haar gezicht. „Mijn zoon die er is en mijn dochters die binnenkomen en een knuffel komen geven. Er is zo veel liefde om me heen.”

Passie

De in 2018 gestopte snowboardster hoopt dat haar stichting, de Mentelitity Foundation, ook na haar overlijden nog veel kinderen kan helpen om meer uit het leven te halen. Desgevraagd heeft Bibian nog wel een boodschap. „Ga doen wat je leuk vindt. Ik ben heel snel mijn passie gaan volgen, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo