Nieuws/Entertainment
2203365
Entertainment

Lisa Marie Presley in duet met Elvis op verzamelalbum

Lisa Marie Presley en Darlene Love leveren bijdragen aan een nieuw compilatie-album van Elvis dat op 10 augustus wordt uitgebracht. Het nieuwe album Where No One Stands Alone markeert de liefde van Elvis voor gospelmuziek, meldt Rolling Stone.

Het album telt veertien nummers. Ze vormen een mix van klassieke vocale uitvoeringen van Elvis Presley (1935-1977) en nieuwe opnames, onder meer van achtergrondzangeressen die in het verleden met Elvis hebben opgetreden en in de studio stonden.

De titeltrack No One Stands Alone is een vernieuwd duet dat Lisa Marie Presley zingt met haar vader. „Het was een zeer ontroerende ervaring om met mijn vader te zingen”, zegt Lisa Marie in een toelichting. „De tekst sprak me erg aan en raakte me in mijn ziel. Ik ben ervan overtuigd dat de tekst op vrijwel dezelfde manier aankwam bij mijn vader.”

Lisa Marie Presley (50) zingt op 11 augustus tijdens de albumpresentatie op Graceland. Naast Elvis’ dochter en Darlene Love is gospelzangeres Cissy Houston op het album te horen. Zij was vanaf 1969 achtergrondzangeres van Elvis Presley.