Nieuws/Entertainment
2203542
Entertainment

NPO: ’Meer pijnlijke ingrepen onvermijdelijk’

De NPO stelt dat de komende tijd meer „pijnlijke ingrepen onvermijdelijk zijn.” Dit zegt directeur Frans Klein donderdag in een reactie op het nieuws dat actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat verdwijnen. Klein beklemtoont dat er „nog geen formeel besluit is genomen”, maar volgens KRO-NCRV hebben de redacteuren wel al te horen gekregen dat het programma wordt geofferd.

„We zijn net gestart met gesprekken met de omroepen over de uitwerking van de plannen voor 2019 en de vernieuwing van de programmering”, stelt Klein. „Over de exacte invulling daarvan praten we de komende weken verder.” De bezuinigingen zullen hun sporen nalaten in het medialandschap, waarschuwt hij. „Tegelijkertijd doen we er nog steeds alles aan om de politiek ervan te overtuigen dat de aangekondigde bezuiniging onverstandig is.”

Eerder bezuinigde NPO al op bejubelde onderzoeksprogramma als Argos en Reporter. Ook liggen er plannen om EenVandaag van haar populaire tijdslot te halen om daar een nieuwe soapserie te programmeren. De NVJ noemt het zorgelijk dat NPO „kijkcijfers belangrijker vindt dan journalistieke relevantie.”