Entertainment/Sterren
220385336
Sterren

Acteur Eric Schneider (87) overleden na val

De Nederlandse acteur en regisseur Eric Schneider is op 87-jarige leeftijd na een val overleden, meldt zijn familie maandag.

Sinds zijn debuut in 1960 heeft Schneider ongeveer honderdvijftig hoofdrollen op het toneel vertolkt en wordt daarmee beschouwd als een van de grootste toneelspelers van zijn tijd. Hij won onder meer de Louis d’Or, de belangrijkste toneelonderscheiding, voor zijn vertolking in het toneelstuk Hamlet.

Ook speelde hij de rol van prins Bernhard in de tv-hit Bernhard, schavuit van Oranje en maakte hij zijn opwachting in films en series als Cloaca, Alles is Liefde en Stellenbosch.

In 2000 nam Schneider afscheid van het toneel en werd de acteur benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Negen jaar later kwam hij met het stuk Nocture, een bittere komedie, waarin hij terugblikte op zijn tijd op het toneel.

Schneider was getrouwd met actrice Will van Kralingen, die in 2012 overleed. Met haar heeft hij twee kinderen, onder wie voormalig GTST-acteur Beau Schneider (1988).