Nieuws/Entertainment
2204037
Entertainment

Prins Laurent klaagt Kamerlid toch niet aan

Prins Laurent dient geen aanklacht in tegen N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. De broer van de Belgische koning Filip dreigde de politicus voor de rechter te slepen wegens laster omdat Buysrogge de prins beschuldigde van fraude.

Het Kamerlid zei vorige maand dat de prins een vals verslag had ingediend over zijn activiteiten in 2017. Op basis van dat verslag wordt de hoogte van Laurents dotatie vastgesteld. Laurent tilde zwaar aan de beschuldigingen van Buysrogge en stuurde een brief. Daarin dreigde de prins met een aanklacht omdat zijn imago besmeurd zou worden. Laurent eiste excuses, die uiterlijk donderdag moesten komen.

Buysrogge beantwoordde Laurents brief niet, liet de advocaat van de prins weten aan Belga. „Maar hij is teruggekrabbeld in een publieke mededeling, waarin hij het nu slechts heeft over een ’onvolledig’ jaarverslag”, zei advocaat Laurent Arnauts. „Hij weigert tevens zich te verontschuldigen, maar door te alluderen op zijn parlementaire onschendbaarheid.”

„Prins Laurent stelt dus vast dat ondanks hij geen excuses heeft gekregen, zijn brief heeft kunnen aantonen dat de strafrechtelijke beschuldigingen ongegrond zijn, en dat diegene die ze heeft geuit zijn verantwoordelijkheid niet durft op te nemen”, aldus Arnauts. „Hij heeft dus beslist geen gerechtelijke actie op te starten, maar deelt mede dat hij dit onmiddellijk en zonder verdere waarschuwing zal doen lastens dhr Buysrogge, of tegen eenieder die over hem lasterlijke of eerrovende verklaringen zou afleggen.”