Nieuws/Entertainment
2204904
Entertainment

Kenny B steunt vluchtelingen

Kenny B

Kenny B

Zaterdag 23 juni is het zover. Dan springen de deelnemers aan de Rap Race in de Leidse gracht om te zwemmen voor de vrijheid. Zij worden gesteund door Kenny B en Alex van Bergen, die op dit moment Soldaat van Oranje speelt in de gelijknamige musical. Paul Dirkse, wethouder Onderwijs & Sport in Leiden, lost het startschot.

Kenny B

Kenny B

„Ieder mens is gelijkwaardig en ieder mens moet zijn dromen kunnen najagen”, legt Kenny B uit. „Ik heb zelf ook ooit asiel in Nederland aangevraagd en weet dus wat het is. Het is geweldig dat Leidse studenten zich inzetten om ook nieuwe Nederlanders te laten studeren en daarom ben ik er graag bij.”

Het doel van de Rap Race is geld en kennis bijeen brengen om minderjarige vluchtelingen, die hun toevlucht hebben gezocht in Nederland, te steunen bij het vinden van goed middelbaar onderwijs of een (universitaire) studie. De race gaat over 800 meter vanaf het begin van het Rapenburg met de finish bij het Van der Werfpark.

Alumnus van de Universiteit Leiden en minister-president Mark Rutte wenst alle deelnemers veel succes. „Ik steun de Rapenburg Race van harte. Het is prachtig dat studenten letterlijk in beweging komen en de bekendste gracht van Nederland induiken om talentvolle jonge vluchtelingen de kansen te bieden die voor henzelf zo vanzelfsprekend zijn. Onderwijs is en blijft de belangrijkste basis voor een goed, betekenisvol leven en een plek in de maatschappij. Hopelijk is deze eerste Rapenburg Race het begin van een lange traditie.”