Nieuws/Entertainment
2205307
Entertainment

Marianne Zwagerman met de dood bedreigd na beledigen Johan Derksen

Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman wordt na de uitzending van VI Oranje Blijft Thuis donderdagavond met de dood bedreigd. Tijdens de uitzending noemde ze Johan Derksen een vieze man. Ondanks dat ze later ook toegeeft wel bewondering voor hem te hebben, wordt de schrijfster nu massaal uitgescholden en bedreigd op sociale media.

Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman

„Ik zei dus op televisie allemaal complimenteuze dingen over Johan Derksen, omdat ik Johan heel erg bewonder.”, reageert Zwagerman in een filmpje op Twitter. „Ik heb ook wel eens een bewonderende column geschreven over Johan, waarin ik zeg dat er meer mensen zouden moeten zijn zoals Johan Derksen, omdat er bijna niemand tegenwoordig nog durft te zeggen wat hij denkt. Laat staan op tv. Dat doet Johan dus wel en daar bewonder ik hem heel erg voor.”

„Alleen ik vind hem ook heel erg vies. Die man ziet er gewoon heel vies uit, dus ik denk altijd dat hij heel erg stinkt. Als je je haar nooit wast, ruikt het op een gegeven moment gewoon niet meer lekker. Nu zijn mensen allemaal boos op mij en krijg ik allemaal doodsbedreigingen. Nou ja, goed, ik bedoelde het toch allemaal hartstikke lief? Ik begrijp niet dat mensen zo selectief luisteren.”