Nieuws/Entertainment
2209503
Entertainment

Opnames Catfish hervat na ’valse beschuldiging’

MTV: presentator Nev Schulman onschuldig

De opnames van het MTV-programma Catfish zijn na een maand weer hervat. De beschuldigingen van ongepast gedrag aan het adres van presentator Nev Schulman zijn na onderzoek als ’niet geloofwaardig’ bestempeld door de muziekzender, meldt Us Weekly.

„Alhoewel wij nooit een officiële klacht hebben gekregen, zijn MTV en Critical Content meteen een onafhankelijk onderzoek gestart”, verklaart een woordvoerder van MTV. „De onafhankelijke onderzoeker kwam tot de conclusie dat de beschuldigingen ongeloofwaardig en ongegrond zijn. Gezien de resultaten van het onderzoek zal Catfish de opnames hervatten. We nemen dit soort zaken zeer serieus en wij stellen alles in het werk om een veilige werkomgeving te creëren.”

Een maand geleden werden de opnames van Catfish stilgelegd, nadat een voormalig deelneemster van de show in een YouTube-video claimde dat Schulman haar herhaaldelijk vroeg naar haar seksuele voorkeur. Ook zou hij hebben opgeschept over het formaat van zijn geslachtsdeel. De presentator ontkende alle aantijgingen. „Ik ben altijd open geweest over mijn leven en ik zou verantwoordelijkheid nemen voor mijn acties. Maar deze beschuldigingen zijn niet waar”, zei Nev vorige maand in een verklaring.

De populaire show is momenteel bezig met haar zevende seizoen. Het verscheen in 2012 voor het eerst op de buis.