Nieuws/Entertainment
2209834
Entertainment

’We zijn twee dieren die elkaar gevonden hebben’

Daniël de Ridder: ’Ik raak nooit op Halina uitgekeken’

Daniël de Ridder met zijn vriendin, Halina Reijn.

Daniël de Ridder met zijn vriendin, Halina Reijn.

Na zijn relatie met Tatum Dagelet, is oud-voetballer Daniël de Ridder inmiddels ruim twee jaar helemaal in de wolken met actrice Halina Reijn. De NOS-voetbalanalist raakt nooit op de actrice uitgekeken, juist omdat ze op bepaalde vlakken nogal verschillend zijn. „Het klinkt als een supercliché, maar we zijn een goed team.”

Daniël de Ridder met zijn vriendin, Halina Reijn.

Daniël de Ridder met zijn vriendin, Halina Reijn.

In gesprek met Volkskrant Magazine vertelt de oud-speler van onder meer Ajax en het Spaanse Celta de Vigo dat het er soms heftig aan toe kan gaan wanneer de twee een discussie voeren. „Zij is heel ontwapenend. Haar puurheid. Echt een dier. Net zoals zij het dier in mij ziet. Gek om zo te zeggen, maar we zijn twee dieren die elkaar gevonden hebben. We kunnen heftige discussies hebben, waarvan normale mensen denken: jezus, bedaart dat nog? Maar een uur later omhelzen we elkaar en zitten we weer te lachen.”

Als zoon van een alleenstaande moeder van Israëlisch-Koerdische afkomst, die met weinig geld twee kinderen moest opvoeden, is Daniël zich ervan bewust dat het leven van een gefortuneerde voetballer niet iets vanzelfsprekends is. „Er zijn momenten geweest dat mijn moeder ons met bijna niets heeft moeten onderhouden. Dat heeft ze goed gedaan. Ik ben blij dat ik de dingen nog steeds op waarde kan schatten. Er zit nog steeds een arm jongetje in mij.”

"Er zit nog steeds een arm jongetje in mij"

Daniël - die zich heeft ingeschreven bij de Universiteit van Amsterdam om per 1 september Rechten te gaan studeren - tekende op jonge leeftijd een lucratief contract met de Engelse voetbalclub Birmingham City. „Anderen zeggen zo gemakkelijk: wat maakt geld nou uit? Maar als je uit een niet erg rijk gezin komt, en je weet dat je volgend jaar geblesseerd kan raken, zijn dat soort overwegingen wel van belang.”

Mensen die denken dat het de oud-voetballer ’allemaal is komen aanwaaien’, komen bedrogen uit: „Nou, nee. Ik heb het allemaal zelf moeten bevechten. Flink zijn, doorstappen, doorrammen. Dat heeft Halina ook.”