Nieuws/Entertainment
2210001
Entertainment

Peggy Vrijens en Mattijn Hartemink samen in film Porselein

De Nederlandse acteurs Peggy Vrijens, Mattijn Hartemink en Gene Bervoets zijn binnenkort te zien in de nieuwe internationale coproductie Porselein. Het drama, dat begin 2019 in de bioscopen te zien moet zijn, vertelt een ontregelend verhaal van een familie die ten onder dreigt te gaan aan de druk van het noodlot.

Porselein is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Jenneke Boeijink. De Belgische acteur Tom Vermeir (Belgica) speelt een rijke zakenman die denkt een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn zoontje Thomas en vrouw Anna (Laura de Boer). Zij wonen op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog en onaantastbaar. Maar wanneer Thomas plotseling ziek wordt, vormen zich de eerste barsten in hun perfecte leventje.

„Dit is een persoonlijke film die over mijn drie grootste angsten gaat”, stelt regisseur Boeijink. „De angst een slechte moeder te zijn, controleverlies en de dood. Deze angsten zijn universeel.” Ze schreef het scenario met Thibaud Delpeut, artistiek leider van Theater Utrecht.

De film wordt geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in samenwerking met Wrong Men (België) en Verdeoro (Italië), maakte distributeur Paradiso Films zaterdag bekend.