2210154
Entertainment

Clairy Polak: ’Ik mis mezelf niet op televisie’

Clairy Polak

Clairy Polak

De kans dat Clairy Polak (62) weer meer tv-werk gaat doen is uiterst klein. De journaliste, die tot 2012 regelmatig te zien was als presentatrice voor diverse tv-programma’s, laat in gesprek met Het Parool weten zichzelf ’prima te vermaken’ zonder televisie.

Clairy Polak

Clairy Polak

Polak was jarenlang presentatrice voor onder andere NOVA en Buitenhof. Voor dat laatste programma was ze begin dit jaar eenmalig te zien als invalpresentatrice, wat met name op sociale media tot enthousiaste reacties leidde.

„Het is geen valse bescheidenheid, maar weet je wat het grappige daarvan is? Eenmalig vindt iedereen het fantastisch en leuk, maar doe je het drie keer, dan roept iedereen weer: kan die haaibaai niet van televisie af?”

De journaliste presenteert momenteel vijf keer per jaar voor de Humanistische Omroep het NPO1-programma Het Filosofisch Kwintet. Ook was ze onlangs als rechter te zien in het toneelstuk Terror. „Waar ik vooral aan moest wennen was het feit dat ik teksten moest uitspreken die vooraf zijn uitgeschreven. Dat was ik niet gewend - zeker niet andermans teksten.”