2210591
Entertainment

Game of Thrones-acteurs getrouwd

Kit Harington en Rose Leslie zijn zaterdag in het Schotse Aberdeenshire getrouwd. De twee Game of Thrones-sterren gaven elkaar het jawoord in het Wardhill kasteel. Een van de kastelen is in het bezit van de familie van Rose.

Kit en Rose, beiden 31 jaar oud, trouwden in het bijzijn van familie en vrienden, waaronder een aantal bekende sterren. Zo waren GoT-collega's Peter Dinklage, Sophie Turner, Maisie Williams en Emilia Clarke van de partij. Net als GoT-producent D.B. Weiss en actrice Malin Akerman. Na afloop van de ceremonie werden de gasten verrast met een optreden van de Britse band Mumford & Sons.

Collega-acteurs Peter Dinklage en Emilia Clarke arriveren voor de huwelijksceremonie.

Collega-acteurs Peter Dinklage en Emilia Clarke arriveren voor de huwelijksceremonie.

Kit had de makers van de immens succesvolle Game of Thrones-serie gevraagd rekening te houden met zijn bruiloft. De serie zit namelijk middenin de opnames van het achtste en tevens laatste seizoen. De makers gaven gehoor aan zijn verzoek waardoor alle collega's van Kit aanwezig konden zijn op zijn grote dag.

Clan Leslie

Kit en Rose maakten vorig jaar september hun verloving bekend via een aankondiging in de krant The Times. Vorige maand werd duidelijk dat het koppel zou gaan trouwen in Aberdeenshire in het Wardhill kasteel, de thuisbasis van Rose' broer. In het graafschap staat ook het Lickleyhead kasteel, waar de ouders van Rose wonen. Het kasteel werd in 1499 gebouwd en is van oudsher het verblijf van de Schotse Clan Leslie.

Kit en Rose, die vooral bekend zijn als Jon Snow en zijn geliefde Ygritte in de HBO-hitserie, kregen in 2012 voor het eerst een relatie. Een jaar later gingen ze uit elkaar, maar ze werden in 2014 weer samen gezien op het vliegveld van Los Angeles. Kit is nog altijd te zien in de serie. Rose' personage haalde het niet verder dan het vierde seizoen.

Actrices Sophie Turner en Maisie Williams zijn ook van de partij.

Actrices Sophie Turner en Maisie Williams zijn ook van de partij.