Nieuws/Entertainment
2211649
Entertainment

Locatie maakt Concert at Sea onweerstaanbaar

De Brouwersdam bij Renesse in Zeeland is deze week voor alweer de dertiende keer het toneel van Concert at Sea (CAS). Het jaarlijkse thuisfeestje van de Zeeuwse band BLØF begint dit jaar al op donderdag 28 juni en is daarmee groter dan ooit.

Toch zijn de ingrediënten van het popfestival nog volstrekt ongewijzigd ten opzichte van de eerste edities. De iconische locatie op het strand in combinatie met meebrulmuziek van BLØF aangevuld met Nederlandse muziek van faam zoals Guus Meeuwis, Racoon of Kensington en een enkele buitenlandse headliner.

Al jaren ziet Concert at Sea dat bezoekers telkens terugkomen, schetst organisator Lesley Grieten. „Concert at Sea is niet afhankelijk van dure buitenlandse namen. Ons publiek is eigenlijk de headliner. Wij verkopen soms uit voordat het volledige programma bekend is. Deze editie is ook weer uitverkocht.”

Programma

Donderdag om 17.00 uur trapt CAS af met het Zeeuwse Racoon, Danny Vera en het Zeeuws Orkest samen met BLØF. Vrijdag staan onder meer Guus Meeuwis, Ronnie Flex, Miss Montreal en Sting op het podium, zaterdag is het de beurt aan Alanis Morissette, Broederliefde en Van Dik Hout.

„We programmeren bewust heel breed. Van Nederlandstalige pop tot Americana. Het is voor elk wat wils. De jongeren gaan los op Ronnie Flex, ouderen gaan genieten van het Zeeuws Orkest samen met BLØF.”

Vakantiegevoel

Deze dertiende editie is weliswaar langer dan ooit, maar zeker niet massaler, vindt Grieten. „Dat komt echt door de locatie. Het podium staat in de Noordzee, het publiek op het strand en op de Brouwersdam. Je hebt echt meteen vakantiegevoel.”

De afgelopen jaren is het festival steeds meer uitgegroeid tot een meerdaags evenement. Anders dan bij Pinkpop of Lowlands zijn er geen speciale campings rond het festivalterrein. „Toch is Concert at Sea zich juist wel steeds meer als als minivakantie aan het ontwikkelen. We werken nauw samen met campings en vakantieparken in de buurt.”

Belangrijk voordeel van deze ontwikkeling is dat de verkeersdrukte beter beheersbaar is omdat bezoekers veel verspreider naar Concert at Sea afreizen. Bij de eerste edities raakten de wegen naar de Brouwersdam nog wel eens verstopt. Daar is nu geen sprake meer van. Het is niet veel drukker dan op een reguliere stranddag, zegt Grieten.