Nieuws/Entertainment
2213708
Entertainment

BET Awards voor Black Panther

Black Panther heeft zondagavond in Los Angeles de BET Award voor beste film in de wacht gesleept. Daarnaast ging Black Panther-ster Chadwick Boseman met de award voor beste acteur naar huis.

De Black Entertainment Television (BET) Awards zijn de Amerikaanse prijzen voor Afro-Amerikanen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van muziek, acteren, sport en andere vormen van amusement.

Regisseur Ryan Coogler van de actiefilm over een Afrikaanse prins nam de BET Award voor Best Movie in ontvangst. „De film gaat over ons gevoel Afro-Amerikaans te zijn en herinnert ons aan onze afkomt uit Afrika”, zei Coogler in zijn dankwoord. „Het gaat om dat stemmetje dat we altijd horen en dat ons zegt dat we trots zijn op wie we zijn.”

DJ Khaled, die zes kansen had, wist slechts één nominatie te verzilveren. Hij won de Best Collaboration Award voor het nummer Wild Thougts waarop hij samenwerkt met Rihanna en Bryson Tiller. De award voor beste album ging naar DAMN. van Kendrick Lamar, die ook de prijs voor beste hiphopartiest won.