Nieuws/Entertainment
2214987
Entertainment

Fenna Ramos nieuwe gezicht Zappelin

Fenna Ramos schreeuwt het van de daken: zij is het nieuwe gezicht van NPO Zappelin. De actrice, zangeres en presentatrice is „superblij” dat ze het nieuws maandag eindelijk bekend mag maken. „Ik ben hier al twee maanden mee bezig, maar het moest superstil blijven. Nu mag het er eindelijk uit!”, zegt Fenna tegen BuzzE.

Fenna is vanaf dinsdag te zien op de kinderzender van de publieke omroep. Zingen, dansen en verhaaltjes voorlezen is voor haar geen probleem en ook met Fenna’s knutselskills zit het wel snor. „Ik vond dat vroeger al superleuk om te doen en heb op de middelbare school ook het zogenoemde pretpakket gehad. Ik had muziekles, tekenen en handenarbeid en de vakken die je erbij moest nemen. Toen koos ik al heel erg voor de creatieve kant en vond ik ook knutselen heel erg leuk om te doen.”

Zelf groeide Fenna op met Sesamstraat. „Ik kan me nog herinneren dat ik thuis op de bank zat met m’n zus. Dat vond ik echt een te gekke show, echt nostalgie dat het nog steeds bij Zappelin te zien is. Verder keek ik ook naar Alfred Jodocus Kwak en Kikker, maar mijn zus en ik waren niet zulke tv-kijkers. We gingen vooral naar buiten en boeken lezen.”

Niet stilstaan

Dat ze zelf als kind buiten actief was, botst volgens Fenna niet met haar nieuwe baan. „Nee dat was een heel ander tijdperk. Maar nu lijkt het net of ik uit de oertijd kom”, lacht ze. „Nu heb je iPads, telefoons en YouTube; de digitale media is een enorm ding nu.” Fenna ziet die media als „enorm raam voor kinderen om van te leren.” „Zo bereik je ze ook weer. Het fijne van Zappelin is dat we ook Zappelin Go hebben, waar we door middel van verhaaltjes kinderen aansporen sportief bezig te zijn en te bewegen. Je ziet nog steeds dat kinderen heel actief zijn, alleen kwam dat in de tijd dat ik jong was buiten tot uiting en zijn nu heel veel kinderen ook binnen actief.”

Fenna neemt het stokje over van Nienke van den Berg, die acht jaar lang het gezicht was van NPO Zappelin. „Ik wil het op mijn eigen manier doen”, zegt ze over haar voorgangster. Bang dat de jonge kijkers afhaken is Fenna niet. „Kinderen zijn heel flexibel, ze gaan makkelijk om met veranderingen. De inhoud blijft veelal hetzelfde, de invulling die ik eraan geef is mijn persoonlijkheid.”

Net als Nienke is Fenna, voor wie naar eigen zeggen de sky niet eens the limit is, van plan meerdere jaren het gezicht van de kinderzender te blijven. „Het is een heel fijn bedrijf, ik werk heel fijn met ze samen. En er is een enorme mogelijkheid om samen te groeien en dingen te creëren. Dat is fijn. Niets is zo geestdodend als stilstaan.”