Nieuws/Entertainment
2215141
Entertainment

’Weinstein kon vrijuit jagen in Cipriani’s hotels’

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein gebruikte hotels en restaurants van horecamagnaat Guiseppe Cipriani als ’jachtgebieden’ voor vrouwen. Dat ging zelfs zo ver dat hij bepaalde penthouses inrichtte als zijn eigen persoonlijke ’sekshuizen’, bericht Page Six op basis van verslagen.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

In elk geval drie incidenten van verkrachting en seksuele intimidatie zouden hebben plaatsgevonden in een hotel of restaurant van Cipriani. Onder meer Lauren Sivan zegt dat het Cipriani’s restaurant Socialista was waar Harvey Weinstein haar een rondleiding aanbood - „Heb je het restaurant beneden al gezien?” – om vervolgens in een stille hoek zijn geslachtsdeel uit zijn broek te trekken.

„Het was zijn jachtgebied.” Laurens vriendin zou nog aan eigenaar Guiseppe Cipriani gevraagd hebben: ’Mijn vriendin is bij Harvey, wat denk je, moet ik haar zoeken?’. ’Als het mijn vriendin was, zou ik dat zeker doen’, zou zijn reactie geweest zijn.

’Bellen vanuit de lobby’

Volgens bronnen in Daily Beast kreeg Weinistein volledige zeggenschap over zijn verblijfplaatsen. Ook kreeg hij gratis kamers en onbeperkt toegang tot penthouses. Hij gebruikte die om feestjes te organiseren – en om slachtoffers te lokken, zeggen bronnen. Hij bood de kamers gratis aan actrices aan om dan ’laat op de avond op te duiken’. „Als zij daar verbleven, had hij de controle over de vrouwen.”

Zo zou het ook de Italiaanse actrice vergaan zijn die in Cipriani’s hotel Mr. C in LA misbruikt zou zijn. „Hij wist niet in welke kamer ze verbleef, maar hij wist de receptie zover te krijgen dat ze haar belden vanuit de lobby, ondanks dat ze had aangegeven dat ze de producer niet wilde zien. Het volgende moment bonst Weinstein op haar deur.”

Macht

De Daily Beast sprak meer dan vierentwintig mensen die wisten van de nauwe verbintenis tussen Cipriani en Weinstein. „Ze hielden beiden van macht, geld en mooie vrouwen.”

Een woordvoerder van Cipriani’s reageert: „Zoals zoveel beroemdheden en mensen uit de filmindustrie, verbleef ook Mr. Weinstein bij vele gelegenheden bij Mr. C in Los Angeles. Bij ons weten zijn er nooit meldingen gedaan van misbruik of ongepast gedrag in de tijd dat de incidenten zouden hebbenb plaatsgevonden. Omdat het onderzoek nog loopt, moet men voor vragen bij de politie van LA zijn.”