Nieuws/Entertainment
2216759
Entertainment

Thierry Baudet: ’De leukste vrouw ter wereld loop ik mis’

Hoewel Forum voor Democratie-voorman THIERRY BAUDET (35) begin vorig jaar nog aangaf te druk te zijn voor een stabiele relatie, ontmoette hij afgelopen december toch weer een nieuwe vrouw. Het contact groeide echter niet uit tot een relatie en Baudet denkt wel te weten waar dat door komt, zo zegt hij morgen in de laatste aflevering van RUUD DE WILD’s podcast 30 MINUTEN RAUW bij Radio 2. Na de zomer start er weer een nieuwe reeks.

„Vrouwen ontmoeten is moeilijker geworden want iedereen heeft al een mening over me”, aldus Baudet. „De leukste vrouw ter wereld loop ik misschien dus mis. Of ik dat er voor over heb? Ach, er is gewoon geen alternatief. Als wij nu niets doen, dan is dit land er over 25 jaar gewoon niet meer en geven we het weg aan managers, eurocraten en immigranten. Een duivelse drie-eenheid als we de middenstand niet handhaven.”

Baudet geeft aan zich onzekerder te voelen nu hij sinds enige tijd een bekende Nederlander is. „Wat ik ontzettend beangstigend vind en moeilijk aan bekend zijn, is dat je altijd in elk onbewaakt ogenblik te kakken kan worden gezet. Als ik ergens zit te eten en ik doe een persoonlijke ontboezeming aan iemand, terwijl een ober die mij niet goed gezind is dat hoort, dan kan hij dat op Twitter zetten en is dat nieuws. Dat is toch wel een beetje de cultuur die we hebben gekregen in dit land en dat is naar, helemaal niet leuk. Ik voel me dan ook veel vrijer als ik in het buitenland ben en gewoon mijn gympies aan kan doen. Ik ben nu een heel stuk van mijn privéleven kwijt, en ik doe het graag want ik vind dat er iets moet gebeuren, maar ik ga nog maar weinig de kroeg in. Je leven wordt kleiner.”

Thierry’s ouders zijn niet meer bij elkaar maar scheidden in goede harmonie. „Ze hebben nog steeds van elkaar het gevoel dat ze één van de belangrijkste liefdes in elkaars leven zijn, alleen niet meer op die manier. Dat komt door de kinderen en de jeugd die ze samen hebben gehad. Als ik bij de één eet en twee dagen later bij de ander, dan hebben ze vaak ook hetzelfde gekookt.”

Doorpakken

De liefde staat voor Baudet dus voorlopig op het tweede plan. Op politiek vlak zijn er namelijk nog bergen te verzetten, maar zijn ideeën langzaam uitrollen ziet hij niet zitten. „Ik denk dat het kan om bij de volgende verkiezingen echt iets te gaan veranderen. We worden namelijk geregeerd door extreem incompetente mensen. Dat is heel vervelend maar geeft ook een kans omdat het daardoor vrij makkelijk is ze te verslaan.”

Bang voor reacties op uitspraken als deze of te worden uitgemaakt voor blaaskaak is Baudet niet. „Als je niet hardop zegt waar je in gelooft, dan gooi je je hele leven weg. En het interesseert me niet wat anderen van mij vinden, al is het wel een lange training geweest om autonoom te worden. Oftewel: te kunnen incasseren, je eigen pad kunnen uitstippelen, over je eigen onzekerheid heen te kunnen kijken en te durven zeggen dat al die gebaande paden niet kloppen. Het is voor iedereen heilzaam om de waarheid te horen.”